Asociația Dăruiește Viață construiește un spital modular pentru pacienții cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias

Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, anunță că începe construcția unui spital modular unde vor fi tratați pacienți infectați cu coronavirus, în curtea Spitalului Elias din București. Spitalul modular ar urma să fie gata în 4 săptămâni.
 
Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății, a anunțat Asociația Dăruiește Viață.
 
“Situația din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluție și de manifestare a bolii, precum și experiența altor state arată că România are nevoie crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19. Felul în care au procedat și alte țări, precum China, Spania, Franța, SUA, ne arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacitățile reduse ale sistemului medical românesc, în condițiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponențială și nevoia de a trata mulțipacienți, în același timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluția pe care o propune Dăruiește Viață este construcția unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul”, arată Asociația Dăruiește Viață.